Monday, May 18, 2009

~FUNNY~


klaka je rase ari nie..sy yg tak suka marah org, tb2 jd garang mcm singa..haha..
ari nie sy ikut mama pegi tadika kemas..sj je duk kat situ..hiburkan ati yg kebosanan..hihi..dlm pukul 10++, cikgu tadika klua jap, ade hal..so, mama sy kne jaga kls jap..tp sy saje je nak tlg jg kan..konon nye nak praktis jg kanak2..msk je kls, wong weng wong weng..bising tahapppp..budak2 la katekan..sblm cikgu klua kls tu, die ade la suh budak2 wat kje..ade yg buat, ade yg duk main2..budak2 la katekan..ade yg suh kwn2 buat kan kje..ade yg buat main2 je..nak wat mcm mn..budak2 la katekan..huhu..
nie al-kisah ade sorang budak nie, nakal betul..mama sy panggil die 'pokcik' sbb die nakal sgt..dh la nakal, manja plak tu..budak2 la katekan..asal sy duduk je kat krusi, nak suh riba..alahaiiii..nak manja2 la plak..layan kan je..
nie al-kisah sy bertukar jd singa plak..hehehe..disebabkan budak2 nie mmg tak nak dengar kate, terpakse la sy mencubit budak2 nie..tak de la cubit kuat2 sgt, cubit2 manja je..tp memang tak de effect pun..tuhan je la tau ms tu..dengan berlari2 nye..pening nengok..control 13 org je tu..bkn ramai pn..huhu..dh geram sgt nie, sy jerit je smbil marah2..peeehhh..mmg menguji kesabaran betul..mama sy senyap je kat dapur..huhu..last2 skali, sy ambik pembaris besi kat ats meja cikgu..konon nak pukul sape yg tak dengar kate laa..tp, mn la sy nie berani nak pukul anak org..luka anak org..ke court la jwb nyeee..nammoooo (mr dude suke ckp mcm nie)..hehe..last2 skali sy suh mama sy yg control..mak aiihhh..tak pernah sy nengok mama sy garang.."anak2 mama tak de la nakal smpai mcm nie.."mama ckp kat sy..mmg out of control la..eeeeeeeiii..geram2..mmg mcm2 kerenah tp rs klaka pun ade..hahaha..esk nak pegi tadika lg..nak siapkan mural kat tadika tu..so, kpd bakal2 ibu & ayah, didik la anak2 spy tak jd nakal sgt..cukup la sekadar 'nakal' jgn smpai jd 'sgt nakal'..huhu..
:: BUDAK-BUDAK LA KATA KAN ::

8 gosips:

cilimerah Vs Cilihijau said...

hurmmm....
satu nak teguran dari saya ye cik aimimi...
ermm.. napa lah temper sangat nie... pasal bebudak kecil punz nak marah2 ke....
kan budak lagie... nakal cam mana pown dowunk
tapie menghiburkanz.... cuma bayangkan jika awak menjadi cikgu budak nakal 2... bila dia dah kuar dari tadika 2, tentu awak akan merindui kenakalannya.... jangan marah2.... jangan menjadi contoh pada bebudak 2 ...

Tips untuk menjadi tidak temper .... makanlah tempe banyak2 insyallah perasaan marah atau temper awak akan hilang...

tak ada tokoh sowunk ibu langsung....

hahahahahahahaha

aimi said...

ehemmm..u x rs, u xtau..i mrh2 pn pastu i gelak sorang2 plak..huhu..jgn judge i xde tokoh sorang ibu ok..maybe u x btl2 knl i lg..huhu..

cilimerah Vs Cilihijau said...

ahahaha..... memang lah i tak kenal u lagie... sebab u tk pernah nak citekanz pasal diri u kat i... i judge u dengan apa yang u publishkn kat blog... kan i dah kata ... i tak leh nak puji u.... so ini adalah satue teguran

aimi said...

perlu ke crite smue..huhu..i just publish pe yg berlaku..tp hati & naluri i x publish pn dlm nie..so, u x leh nk judge i mcm tu..huhu

cilimerah Vs Cilihijau said...

ok lah.... u win... tapie hatie dan naluri u sahaja pun dah cukup untuk menilai u.....
lain kali ending nya u cite lah u pun tergelak dan terhibr.... tak de lah owunk judge u

aimi said...

"mmg mcm2 kerenah tp rs klaka pun ade"-->nie la perasaan i..i dh letak dh..maybe u ter skip ms bc kut..

Anonymous said...

x sangka aku aimi...
camner nak jd cikgu tadika nie...
baru sehari...dah jd singa...
kalau sebulan jd naga...
hahaha...
sayangnyer...masih banyak yg aku x tahu pasal ko...hahaha...

aimi said...

hahaha..ak rs kalau dh lm2 mgkin blh di control kut..baru sehari, mst x tau lg perangai diorang tu mcm mn..adik2 ak tak de la senakal bdk2 kat tadika tu, tu yg mcm kurang biase..haha..

Post a Comment