Sunday, May 24, 2009

~CIKGU~


"terima kasih cikgu..terima kasih kawan2..selamat tinggal cikgu..selamat tinggal kawan2.."

tu ucapan time bl diorng dh nak blk dr tadika..bl tamat sesi persekolahan..

nie nak citer nie, ari nie sy jadi cikgu tadika sepenuh masa..sy ganti je sbb cikgu kat tadika tu ade hal..hehe..ari nie sy kembali menjadi singa..ari nie lg dasyat drp ari tu (sambungan post ~FUNNY~)..mmg tak reti nk wat mcm mn dah..ari nie rotan mencari magsanye..nasib la sape yg kne..hehehe..

time tgh makan 'pokcik' brp kali ntah kne cubit nga sy..padan muka die..degil sgtttt..sy cubit smpai die kate tak nak wat dh..blh ke percaye..??tak de maknenye..pastu die wat lg..adusss..pening2..tak tau la mcm mn cikgu tu blh control..mmm..

lepas mkn, semua wat kje masing2..de yg bace buku..ade yg duk berebut2 mainan..yg pastinye rotan masih setia kat tangan..hehehe..rotan meja je..tak rotan budak pn..tp de gak 'ter'rotan, tak kuat pn, slow je..hihi..rotan tu acah je sebenrnyer, kononnyer 'kakak' yg garang..kalau tak, mmg tak dgr kate..

jam dh dkt kul 11..de 30 minit lg diorng nak balik..sy ajak diorng main 'musang kejar ayam'..seronok la diorng dapat main..tp de syaratnye, kemas semue mainan & buku yg diorng sepahkn tu, baru blh main..hahaha..nsb dengar ckp..bl tny sape nak jd ayam..ya Allah, berebut2..last2, sy suruh diorng ttp mata, then sy yg pilih..sape yg ttp mata btl2 tu yg sy pilih..hihihi..sempat 2 round je main..ade yg nangis sbb tak sempat jd musang & ayam..huhu..mcm2 la bdk2 nie..sy pn kate la, nnt esk2 kite main lagi..baru nk senyap..

5 minit lg nak pukul 11.30, sy suruh diorng nyanyi lagu negaraku..bace doa..lps tu diorng salam ngan sy..terharu plak bl tangan dicium..dh ilang dh rs nk marah td..hehehe..gembira je bl dpt rs mcm mn jaga bdk2 nakal nie..

ade satu lagi cite best mase bdk2 nie nk blk..(tgh gelak nie sbb teringat balik)..bdk2 nie duk main kat kolam ikan depan tadika..sy dh larang dh, jgn main kat situ, jatuh baru tau..sy ckp gak, kolam tu dalam..diorng tak nk caye (sampai peha sy je dalam kolam tu..hehehe)..bukan nak dgr ckp..tup2, balqis jatuh dalam kolam tu..hahahaha..bkn sy nk tolong, automatik je nak tergelak..kebetulan mama & cikgu tadika baru je balik..sampai je mama & cikgu kat pintu pagar, bdk2 lain dh report dh..sy tak cuak pn sbb mama & cikgu mmg dah tau bdk2 nie nakal..cikgu tu kate "ingat kan lelaki yg masuk kolam, pempuan upe nye..hahaha"..cikgu tu pn gelak gak..bdk tu mcm nk nangis tp mgkin die rs die yg slh kut, then die tak jadi nangis..sy tukar kan kain die sbb dh basah lencun..pakai je la sluar spare yg ade.."nasib la ko balqis"..ms nk balik tu, sy ckp kat balqis,"lain kali, dgr ckp org tua, kan dh masin mulut akak.." balqis sengeh2 je..malu la tu..hihihi..

~TU JER CRITE ARI NIE~

6 gosips:

fadzly extenders said...

Garangnyer cikgu ni...

Anonymous said...

x nak aku hantar aku ke tadika ko tue...haha...
ganas gler...
p/s: sempat gak surf tenet time ngajar...aper kes...

aimi said...

fazdly --> skali skala jadi garang ape salah nye..hehehe..nnt jadi baik je memanjang, bosan gak..awk pn x kan la nak jd malas je memanjang, mst bosan..jd la rajin plak..(tiada kaitan antr yg idup atau yg telah meninggal dunia..)hehehe..

aimi said...

anonymous --> bagus gak tak anta anak kat tadika sy sbb nnt lg ramai, sy akan jd lg ganas..hahaha..lg byk kerenah kne layan..x sanggup..nnt nak jd lecturer bdk2 besar je..sape yg nakal, trs bagi fail..hahaha..(surf tenet ms dh blk umah la, dh smpai umah trs taip post baru..) ;P

umagon said...

macam maner game musang ngan ayam tu...mcm main kejar-kejar ker

aimi said...

aah la..main kejar2..sorang jd musang,sorang jd ayam..musang tu akan kejar ayam..hahaha

Post a Comment