Thursday, April 23, 2009

~PeNSeL~

semalam sy beli pensel baru lagi..hehehe..setiap kali beli pensel mesti warna kuning..hahaha..nie al-kisah tersalah beli pensel kuning (ada moral of the story dekat bawah)..
suatu hari yang hening, tak ingat la pagi ke petang ke malam ke..hahaha..sy & kawan2 pegi kedai rainbow (kedai stationary)..ms kat kedai tu sy baru teringat yang pensel sy semue dh rosak seminggu yang lepas..2 pensel semue rosak..huhuhu..boleh plak nk rosak dalam masa selang 2 3 ari je..sengal betul..huhuhu..terpakse la pinjam pensel yern..sampai je kat kedai tu, sy dh aim nk pensel mekanikal warna kuning, size 0.5 (sederhana)..tapi bl tgk2 tak de plak pensel warna kuning..lama gak nak pilih warna lain..nak beli tak nak beli..mmmm..last2 terpegang jugak 1 pensel warna hijau..huhuhu..mcm tak best je sbb dpt pensel warna hijau..tak pe la, ambik jeee..lepas tu pusing2 kedai tu dl baru gi bayar..alamkkkkk..!! mata sy terpandang ke satu sudut.. laaaaa..banyak lagi rupe nye pensel lain..mmm..sy pn letak la balik pensel tadi..pilih punye pilih, tercapai gak akhirnye cite2 nak dapatkan pensel kuning...yeeeee...gembiraaa..
sampai je kat bilik, kononnye nak test pakai pensel baru..hehe..aduhaiiii..nasib ku kurang baik..huhuhu..rupenye pensel warna kuning yang lawa tu size die 0.9..waaaaa..besar nye mata pensel nie..huhuhu..disebabkan mmg dah tak de pensel, pasrah je la..guna jela pensel 0.9 jenama EVO tu..huhuhu..semalam, 22/4, sy beli lg pensel baru..hehehe..gembiraaa..akhirnye dapat jugak pensel warna kuning 0.5 jenama g-soft..hahaha..best best best..

nie pensel yang tersalah beli tu..huhuhu..pendrive tu tak masuk dalam kategori ek (hanya hiasan semata2)..hehehe..
cerita nie bukan saje2 nak di ceritakan..ade moral of the story disebalik cite nie..moralnye, jangan terlalu memilih..jangan tengok luaran sahaja, tgk la dalamannye jugak..bila dah sehati sejiwa, insyaAllah 'pensel' tu akan berkekalan bersama tuannye sampai bila2..hahaha..
PILIH MENGIKUT HATI JANGAN LAH MENGIKUT NAFSU..!!

2 gosips:

yariennisha said...

Ohho. cik aimi ni memang minat kuning ye..
:D

aimi said...

minat gak la..hehehe..70% minat..hahaha..30% lg warna-warni..kikiki

Post a Comment