Monday, May 31, 2010

~adusssss~

mamaaaaa sakittttttt... huhu.. (sambil nangis2)

wekkkk~~ tak malu kn..?? besar2 pun nangis lagi.. hehe.. sape yang tanggung die je yang rase sakitnye.. ape yang dh berlaku sbnrnye..??

begini ceritenyee..
(duduk ye semue kite dgr ceritee)

kejadian berlaku 15 hari yg lepas (imbas semule kejadian).. satu objek berat telah jatuh keats kakiku.. gebebummm..

diriku: kaki akuuu..
abah: kenapa..??
diriku: ****** jatuh ats kaki.. huhu..
abah: mcm mn blh jatuh..??
diriku: ****** tergolek (sambil jwb dlm ati sbb ms tu tgh thn sakit.. tak tau abah dgr ke tak.. hehe)

try jalan nk gi kat kerusi tp dh tak terdaya.. terus duduk je kat tgh2 dapur tu sambil gosok2 kaki.. kaki dh terketar2 dh.. sakittt wooo.. berlinangan air mataku..

diriku: adik, ambik ubak ko kak emi..
adik: ubak duk mn..?? ubak duk mn..?? (gelabah siput..)
abah: tgk la kat lua tuu..
adik: nah kak emi.. meh ain sapu..
diriku: tok see.. kak emi sapu sdiri jela.. sob sob.. (air mata + hingus)

tak sanggup nk tgk kaki yg dh mcm mangkuk.. tenggelam sikit tempat ****** jatuh tu.. after dh sapu ubat tu, try gagahkan diri bangun duduk kat tempat yg lbh selesa.. biru kakiku.. huhu.. doa sgt2 ms tu jgn jadi pape.. abah dh suh gi hospital tp ms tu cam degil tak nk pegi.. tak nak tak nak.. ok je nie.. (konon muka berlagak cool)

mama suh balut bagi die rs kemas.. try jln, mmg sakit.. tb2 jiran depan umah dtg.. die tgk kakiku..

jiranku: isy.. nie dh bengkak nie.. kne pegi hospital nie.. kut ade patah ke retak ke..
diriku: ok kut.. tak de pape rsnye.. pasni ok la kut..
jiranku: mn blh xpe2.. pegi hospital.. mah (mamaku), bawak emi nie pegi hospital.. bhy nie klu bengkak, kut patah ke retak ke.. bnd dlm kulit nie kite tak nmpak.. klu gi hospital blh x-ray..
(kan dah panjang lebar kne bebel.. makcik nie dl kje kat hospital, tu yg die tau serba sikit)
diriku: (senyap je.. redha jela klu jd pape pn..)

sampai je kat hospital, kne pegi tmpt kecemasan sbb ari tu ari jumaat (kelantan cuti).. bila dh jmp HA (hospital attendance), mcm2 die tny..

HA: sakit ape..??
diriku: sakit kaki.. bengkak.. jatuh ****** ats kaki.. hihihi (wat muka gembira walaupun sakit..)
HA: isy, nie kne x-ray nie kut retak ke patah ke..
diriku: (cuak.. tp muka kne cool..)
HA: klu retak ke patah ke, pasnie kne simen..
diriku: tak mo tak mo.. nie ok je nie.. bengkak biase je.. (sdpkan ati sndr)

sebelum kne simen ke balut ke.. baik snap dulu kakiku wat kenangan..

senyummm.. (senget..!! kaki mn blh senyum..)

tempat yang pecah darah tu, bahagian ****** jatuh.. kat situ la yg kemek mcm mangkuk.. hehehe.. tp yang bengkaknye kat jari2 kakiku.. itu yg peliknye.. tak pe la, tggu je keputusan x-ray..

ari tu sy dpt naik wheel chair.. lalalalala~ bestnye de org tolak.. time duk bosan2 tunggu x-ray man sampai, sempat lg la try bwk sndr wheel chair tu.. kononnye praktis utk msk sukan paralimpik.. hihi..

after x-ray, kakiku disahkan retak.. msh dlm tnd tny sampai skrg, nape tempat lain yg jatuh ******, tempat lain yang retak..?? pelik pelik.. bia je la, dh nk jadi mcm tu, nk buat mcm mn.. fkr panjang2, nnt bikin diriku mereng.. huhu~

x-ray man: retak nie..
diriku: oo yeke.. tak simen kan kan..??
x-ray man: sikit je klu buat pun..
diriku: alaaa.. tak yah la simen.. nnt sy duk diam2 je kat umah.. pastu nnt mst baik.. hihi.. (konon jd bdk baik..)
x-ray man: hmmm.. kite balut jela..
diriku: balut..?? ok gak tu.. (senang skit nk bukak..hihi)

lepas doktor dh cek2 smue.. kne tggu pembalut man (HA bahagian pembalut) plak.. ari tu ari jumaat, pembalut man pegi smyg jumaat.. so, kne la tggu pembalut man hbs smyg jumaat dl..

tggu punye tggu punye tggu.. tak timbul2.. diriku dh kebosanan tahap dewa dh ms tu.. kate kul 1.45, tp kul 2.30 baru la muncul pembalut man nye.. hmmm.. saba je la.. die wirid panjang sgt kut..

ape yg pembalut man buat dengan kakiku..?? jom tgk..
|
|
|
|
V

plinggg.. dh bertukaaaaa... byknye kene balut.. huhu~
bila semue dh selesai.. waktu utk pulang ke pangkal jln.. bye bye doktor..

diriku: adik, tolak wheel chair kak emi.. (wat muka kesian)
adik: yela2.. (pasrah je)

ms sakit cam nie je la blh ngada2.. hehe..

thanks to adik cyg bucuk2.. tak lupa jugak utk mama sbb antakn ke hospital..
(mama, minta maaf, tak dpt la nk tlg mama kemas2 umah pasnie.. huhu.. ALASAN..!!)

dh panjang lebar dh nie.. perkembangannye akan diupdate kemudian.. ROGER & OUT~

2 gosips:

spe diriku said...

****** 2 bnde ape?
bgtau la, x yah nk rhse2 hehehe

aimi said...

kne rahsia..malu..

Post a Comment